Stichting Dag van de Architectuur Arnhem

Organisatie

Stichting Dag van de Architectuur Arnhem heeft zich als doel gesteld architectuur onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De organisatie wilt het publiek inspireren en zich bewust laten worden van de gebouwde omgeving en aandacht geven aan het vak en de werkzaamheden van de architect.

Dag van de Architectuur Arnhem - DvdAA
De organisatie kiest een plek in de stad welke onder politieke, maatschappelijke en/of ruimtelijke aandacht staat. Er wordt een openbare activiteit geprogrammeerd dat een bijdrage levert aan het ruimtelijk (architectuur)debat in de stad. Deze activiteit geeft een (tijdelijke) bestemming aan een plek in de stad of toont de historie en schetst de toekomst hiervan.

Voor professionals, vakgenoten en geïnteresseerden wordt voorafgaand aan DvdAA een thema-avond georganiseerd: DvdAA On Topic. Dit geeft de organisatie de kans om samen met hen een verdieping slag te maken op het thema van DvdAA en een bijdrage te leveren aan het hedendaagse architectuurdebat.

Arnhem Architectuur Film Festival - DvdAAFF
Thematisch verweven met DvdAA, organiseert Stichting Dag van de Architectuur Arnhem in aanloop naar DvdAA Arnhem Architectuur Film Festival. (DvdAAFF). In een reeks aan architectuur gerelateerde films en documentaires zal het thema van DvdAA een inhoudelijk verdiepingsslag krijgen. Gedurende de reeks zullen (gast)sprekers de film, het thema, de relatie tot DvdAA en de stad Arnhem nader belichten.

De organisatie van zowel DvdAA, DvdAA On Topic en DvdAAFF is in handen van Stichting Dag van de Architectuur Arnhem. De organisatie, die bestaat uit vijf lokale architecten, voert de regie over beide programma’s en is hiervoor eindverantwoordelijk.

 

Bastiaan Buurman
(opZoom architecten)

Marlies Raterink | secretaris
(NEXIT)

Loe van de Ven

(weusten liedenbaum architecten)

Lieselotte de Vrught

(Rijksvastgoedbedrijf)

Annette Weerts | voorzitter
(Factor Architecten)

Maaike Wichern | penningmeester

 

Contact

Partners

Stichting Dag van de Architectuur Arnhem

 

stichting[at]dagvandearchitectuur-arnhem.nl

IBAN NL68 RABO 0303 0341 06
KVK:

Voor AAFF is er een nauwe samenwerking met Focus Filmtheater Arnhem. Focus zet zijn expertise in en stelt zijn faciliteiten beschikbaar. Voor de programmering van (gast)sprekers werken wij samen met het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA Arnhem) met wie tevens de thema-avond voorafgaand DvdAA wordt georganiseerd. Daarnaast worden de opleidingsinstituten Hogeschool Arnhem Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten gevraagd naar inhoudelijke bijdragen.  

Voor het organiseren van DvdAA zoekt de organisatie, afhankelijk van het thema en locatie, samenwerking met gemeente, lokale ondernemers, culturele organisaties, (oud) gebruikers van gebouwen en de eerder genoemde onderwijsinstellingen in de stad.