Dag van de Architectuur Arnhem organiseert
in samenwerking met Focus Filmtheater :

 
 
 
   
 

Dinsdag 14 juni, 19:00 uur
'Brutaal & Vitaal'

 

Tijdens deze eerste AAFF avond komen een drietal kortere documentaires aan bod die ingaan op het Brutalisme. Gestart wordt met een introductie op het thema: That’s Brutal: A Quick Guide to Brutalist
Architecture
. Vervolgens wordt Kleiburg, de laatste Bijlmerflat getoond. Een Nederlands succesproject over de revitalisering van de laatste Bijlmerflat (prijswinnaar Mies Award 2017). Als laatste laat What If zien zien hoe opgroeien in een brutalistische omgeving gaat.

 

Vrijdag 16 juni, 19:15 uur
'Barbicania'

Ila Bêka, Louise Lemoine, FR, 2014 (90 minuten)

Ila Bêka & Louise Lemoine zijn de makers van 'Koolhaas Houselife' en hebben inmiddels een indrukwekkende serie architectuur documentaires gemaakt. 

Barbicania is gefilmd gedurende een maand leven en werken in de Barbican Estate, het befaamde brutalistische complex in Londen. Hoe leven mensen in een gebouwde utopie? Via de verhalen van bewoners en gebruikers wordt een caleidoscopisch beeld geschetst van dit multifunctionele complex in hartje Londen en wordt de kijker door het complex geleid. Een prachtig staaltje van ‘gluren bij de buren’.

 

Zaterdag 17 juni, 16:00 uur
'Concrete Love (Die Böhms, Architektur Einer Familie)'

Maurizius Drux, DLD, 2014 (85 minuten)

Liefdevol wordt de dagelijkse routine gevolgd van de 93-jarige architect Gottfried Böhm, beroemd vanwege zijn betonarchitectuur, zoals de brutalistische kerk in Neviges. Gottfried was kleinzoon en zoon van architecten en alle drie zijn zonen (en vrouw) zijn dat ook. Deze unieke familie vertegenwoordigt een mooie doorsnede van de Duitse architectuurgeschiedenis. De film documenteert de ontmoetingen met zijn familie, oud-collega’s en de inspiratie voor zijn werk. Een intiem en prachtig gefilmd portret van een getekende en tekenende familie.

(tekst: affr.nl)

 

Zaterdag 17 juni, 19:30 uur
'REM'

Tomas Koolhaas, USA/NL, 2016 (75 minuten)

Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect en ook internationaal zeer invloedrijk. Filmmaker Tomas Koolhaas maakte een portret van zijn wereldberoemde en gelauwerde vader. Hij volgde hem op reizen naar het buitenland en interviewde gebruikers. De jonge Koolhaas filmt zijn vader vooral in close-ups, terwijl deze in voice-over (hij wordt nergens direct geïnterviewd) zijn visie op architectuur, schoonheid, functionaliteit, kunst en het leven in het algemeen te berde brengt. Uit zijn statements, ondersteund door een indringende soundtrack, komt een man naar voren voor wie architectuur heel veel meer is dan een beroep of een roeping: het is zijn leven.

(tekst: idfa.nl)

 

Dag van de Architectuur Arnhem en Arnhem Architectuur Film Festival
zijn mede mogelijk gemaakt door :
gemeente Arnhem en en Rabobank Stimuleringsfonds

sponsoren: AkzoNobel | BNA Gelre | Cushman &Wakefield | Klaassen Groep | Koenders Totaalbouw | Strijbosch Thunnissen Makelaars | Van Wijnen Arnhem